BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 11, 2009

.........

assalamualaikum....

anas pindah...hehe...ada yang suka,ada yang tak suka...apa pun dia dah pindah nak buat mcm mana haha.

untuk post kali ni identiti penulis takkan dirahsiakan...yang tgh tulis ni lah mamat yang pindah tu hehe...disebabkan aku sekarang bukan lagi ahli private rain,jadi tak payah la aku nak rahsiakan identiti aku haha...sori ye bro2 private rain,post entry tanpa kebenaran...

di sini aku nak cerita sikit la sebab perpindahan aku ke rumah ganu...post yang sebelum ni mengatakan aku pindah sebab nak ada bilik sendiri,rumah ganu lebih besar,orang2nya lebih berada...sedih hati aku bila baca,mcm aku tak redha je kongsi bilik dgn hilal dan apa yang kita ada haha...

ada banyak orang tanya aku,kenapa pindah?bergaduh dengan hilal ke?aku pun tak paham kenapa banyak sangat orang tanya dan beranggapan mcm tu...macam aku bergaduh besar je dgn hilal..memang la ada salah faham sebelum ni...tapi tu bukan la sebab aku pindah...biasalah dalam bersahabat,ade pahit manis...kami bersahabat dari form 1 sampai sekarang,takkan salah faham sikit dah nak pecah belah..harap2 sape2 yang ingat aku pindah sebab bergaduh ngan hilal dapatlah buang 'fikrah' tu jauh2 ye..

aku ni sebenarnya jenis yang amat tak suka orang cakap2 kat belakang ni...ade la pihak yang tak puas hati kami berlima ni duduk serumah...masalah air katenye haha..tapi memang betul pun ade masalah air kat bangunan abu muhammad tu...pam air seminggu sekali je(kadang2 rumah aku 2 kali haha,duduk berlima bukan bertiga..kadang2 je bukan tiap2 minggu haha),kalau takde air kena call lori air..teringat plk aku haha...rindu2...mula2 aku ingat nak buat taktau je,ingatkan lame2 boleh terima je ape org kate,dan mereka blh faham yang kami ni duduk berlima..tapi aku mmg takleh tahan jugak akhirnya haha..

ada sekali tu pam air rosak...kami berlima yang disalahkan!!!!aku mmg betul2 panas la bila syazwan bagitau aku ada orang kata kami yang bagi rosak...itu mmg kemuncak la,time tu la aku terfikir nak pindah rumah haha..itulah sebabnya kenape aku pindah...aku taknak ada masalah ngan sesiapa pun...jadi aku pun pindah huhu...

sedih btl time nak pindah...syazwan tiba2 jadi sensitif hahaha...cepat terasa...bila aku tanya dia bila agaknya masa yang sesuai untuk aku pindah,dia terus jawab:"p pindah la,takyah dok tanya aku!!!"...hahaha,sampai hari ni aku rasa lawak bila teringat benda tu..hari aku nak pindah,time aku kemas2 beg,hilal tanya aku nak p mana..rupa2nya dia taktau aku nak pindah...muka sedih je haha..salah aku jgk tak bgtau dia...afwan ya habibi..

apa pun,aku memang teramat sayangkan private rain dan ahli2nya...walaupun cuma sekitar 3 bulan shj aku berada di situ,aku rasa terlalu byk kenangan aku bersama private rain,rumah yang senantiasa menjadi perhatian...tetamu2nya yang tak pernah putus2 datang,tempat menyambut pelajar baru dan majlis ilmu...rumah yang unik penuh suka dan duka...ahli2 private rain pun unik2 haha...aku teringat dulu hilal selalu gebang2 kat peja(budak ganu yang serumah ngan aku sekarang),"rumah aku la rumah yang paling unik,dalam rumah ni ada aku seorang novelis,usamah genius,syazwan camera man,anas pandai tarannum,sahel tempat org mengadu masalah..."...rasa sayu je bila teringat balik semua tu...

ahli2 private rain,biarpun kita tidak lagi bersama,tapi itu bukan batu penghalang ukhuwah kita...uhibbukum fillah...

1 comments:

amalina said...

salam.

kekalkn perhubungan antara antum sume. sahabat selama-lamanya, insyaAllah..